22-01-09

The Batcave goes web 2.0

In moderne tijden van rss-feeds, sociale netwerken, tweets en diens meer zijn de mogelijkheden om aan informatie te komen haast eindeloos.

The Batcave probeert zoals steeds alle Batfans in de Lage Landen zo goed mogelijk te informeren over het reilen en zeilen van de vleermuisman. Een voorbeeld hiervan zijn de newsfeeds in de rechterkolom, die je van nieuws blijven voorzien ook al heeft uw nederige Batcaveredacteur geen tijd over om zelf een nieuwsbericht te plaatsen op de weblog.

Om die service nog te verbeteren bespeelt The Batcave vanaf nu ook enkele andere kanalen.

Zo kan je op Facebook lid (of fan :p) worden van de Batcave page. Naast het feit dat je daarmee openlijk The Batcave steunt kan je er ook al het nieuws dat je op deze blog vindt lezen (in de 'notes'). Op deze manier hoef je niet meer langs deze weblog te surfen wanneer je zit te netwerken op Facebook. Je kan alles gewoon daar volgen.

Een gelijkaardige nieuwigheid is de Batcave Twitterfeed. Gebruikers van Twitter kunnen TheBatcavebe er volgen, en krijgen zo een update telkens wanneer er Batmannieuws te rapen valt. Zowel het 'eigen' nieuws van deze weblog als de nieuwsberichten uit de externe newsfeeds worden gevolgd!

Hopelijk helpen deze nieuwigheden jullie om nog beter op de hoogte te blijven over alles wat met Batman te maken heeft!

08-09-08

AzBats REVIEW: Bullock's Law 1

bullylawWRITTEN BY Chuck Dixon
PENCILS BY Flint Henry

Bullock, Harvey. Gotham’s meest vuilbekkende politieman. Old school, kampt met overgewicht. Penning afgenomen na “Officer Down,” terug bij de huidige GCPD sinds “One Year Later.”

De opzet gaat als volgt:Bullock en Black Mask sluiten een deal. Bullock krijgt details over Gotham’s onderwereld waarmee hij carrière kan maken. Als Bullock de concurrentie van Black Mask zwaar aanpakt, kan deze laatste zijn territorium uitbreiden. Logisch.Maar daarmee is de zaak nog niet beklonken. Bullock wil een seriemoordenaar klissen die een oud idool van hem heeft omgebracht. Toeval wil dat deze killer net één van Black Mask’s pionnen is. Black Mask is echter bereid om z’n mannetje op te geven indien één van z’n andere (belangrijkere) volgelingen wordt vrijgesproken door de rechtbank. Dilemma… Oplossing: The Bat. Die rook namelijk al vuil spel en had Harvey gewaarschuwd om niet over de lijn te gaan. De afloop is verrassend simpel maar draagt bij tot een geslaagd geheel.

Goeie comic die zich afspeelt in het puin van No Man’s Land, hoewel het politiekorps deftig georganiseerd is. Stevig vuistwerk waarbij gebitten en zelfs piercings er aan moeten geloven. Verder hebben we Montoya nog als Bullock’s vaste partner, de ‘klassieke’ look van Black Mask (Pre War Games dus) en Batman die post-its achter laat (he loves that stuff). Kijk ook es of je Matches Malone kan spotten.

Alle krediet voor de alomgekende Chuck Dixon, die trouwens ook de miniserie “Gordon’s Law” (1996-97) schreef. Voor wie Bullock’s stijl wel kan smaken raad ik Gotham Central #19-22 aan, waarin hij badge-loos door het leven moet.