27-07-10

Terug nederlandstalige Batmancomics

b0025270_48033ce6593fc.jpg

Na jaren van afwezigheid keren de Batmancomics eindelijk terug in het nederlands. In oktober brengt uitgeverij De Vliegende Hollander 'Batman: Hush' uit. In november volgt 'The Dark Knight Returns'.Zowel Hush als The Dark Knight returns zijn al eerder in het nederlands verschenen bij uitgeverij Juniorpress (Baldakijn Boeken). Gelukkig bieden de nieuwe uitgaven wel wat extra, want als bronmatriaal is gekozen voor de Absolute editions. Dat betekent nieuwe en betere inkleuringen en een aantal bonusverhalen.De Vliegende Hollander kiest voor twee klassiekers uit de Batman bibliografie. De uitgever hoopt zo tegen 2012 een mooie portfolio aan Batuitgaven te kunnen aanbieden wanneer de nieuwe film uitkomt. Zo staan er voor begin 2011 nog twee Batman uitgaven op de planning. Over welke titels het gaat is nog niet duidelijk, al klinken de namen van 'Batman: Year One' en 'The killing joke' wel erg luid.


07-02-09

New York Comic Con

BATMAN676-01Het is weer zover. De stad New York staat dit weekend helemaal in het teken van de plaatselijke comic convention! Zo'n convention is altijd een plek waar heel wat nieuws te rapen valt over de aankomende comics. Gezien de dramatische gebeurtenissen in de huidige Batcomics is er ook nu weer geen gebrek aan nieuws. Een overzicht:

- Zoals eerder al geweten start in maart de driedelige miniserie 'Battle for the cowl', gemaakt door Tony Daniel.
- Er zullen 5 tie-ins verschijnen rond het 'BFTC' event. Elke tie-in focust op een ander personage: Azrael, Oracle, Gordon, Man-Bat en één rond de gehele underground van Gotham.
- Twee specials die 'Gotham Gazette' zullen heten starten en beëindigen het hele event.
- In juni worden Greg Rucka en J.H. Williams de makers van Detective Comics.
- In juni bestaat het 'Bat-universe' uit volgende series: Batman, Batman and Robin, Red Robin, Outsiders, Batgirl, Batman: The Streets of Gotham, Gotham City Sirens (een serie die oa. rond Catwoman zou draaien) en het hierboven al genoemde Detective Comics.
-Nightwing, Oracle en Batwoman krijgen voorlopig dus geen eigen serie.
-Hoewel Paul Dini niet langer de vaste schrijver van Detective Comics is, blijft hij ook in de toekomst aan meerdere Batmanverhalen werken.
- Alfred zal een vrij grote rol krijgen in de 'Outsiders' comics
- Grant Morisson neemt het roer van 'Batman' weer over in juni.
- Herinner je je het rare groene monster nog op de rug van Batmite tijdens Batman RIP? Dat mysterie wordt in een toekomstig verhaal uit de doeken gedaan.

Al een flinke portie nieuws, en waarschijnlijk volgt er de komende dagen nog meer!

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende