07-02-09

New York Comic Con

BATMAN676-01Het is weer zover. De stad New York staat dit weekend helemaal in het teken van de plaatselijke comic convention! Zo'n convention is altijd een plek waar heel wat nieuws te rapen valt over de aankomende comics. Gezien de dramatische gebeurtenissen in de huidige Batcomics is er ook nu weer geen gebrek aan nieuws. Een overzicht:

- Zoals eerder al geweten start in maart de driedelige miniserie 'Battle for the cowl', gemaakt door Tony Daniel.
- Er zullen 5 tie-ins verschijnen rond het 'BFTC' event. Elke tie-in focust op een ander personage: Azrael, Oracle, Gordon, Man-Bat en één rond de gehele underground van Gotham.
- Twee specials die 'Gotham Gazette' zullen heten starten en beëindigen het hele event.
- In juni worden Greg Rucka en J.H. Williams de makers van Detective Comics.
- In juni bestaat het 'Bat-universe' uit volgende series: Batman, Batman and Robin, Red Robin, Outsiders, Batgirl, Batman: The Streets of Gotham, Gotham City Sirens (een serie die oa. rond Catwoman zou draaien) en het hierboven al genoemde Detective Comics.
-Nightwing, Oracle en Batwoman krijgen voorlopig dus geen eigen serie.
-Hoewel Paul Dini niet langer de vaste schrijver van Detective Comics is, blijft hij ook in de toekomst aan meerdere Batmanverhalen werken.
- Alfred zal een vrij grote rol krijgen in de 'Outsiders' comics
- Grant Morisson neemt het roer van 'Batman' weer over in juni.
- Herinner je je het rare groene monster nog op de rug van Batmite tijdens Batman RIP? Dat mysterie wordt in een toekomstig verhaal uit de doeken gedaan.

Al een flinke portie nieuws, en waarschijnlijk volgt er de komende dagen nog meer!

De commentaren zijn gesloten.