08-01-09

'The Dark Knight' wint 'People's Choice Awards'

the-dark-knight-20080404002554558_640w"The dark knight" is in Los Angeles de grote winnaar geworden van de People's Choice Awards. De Batmanfilm won de 5 prijzen waarvoor hij genomineerd was, onder meer die voor beste cast, beste superheld en beste actiefilm.

Christian Bale en wijlen Heath Ledger kregen een prijs voor beste filmduo en "The dark knight" won ook de prijs voor beste film. "Uit naam van de hele cast bedank ik de fans", zei Bale. "Dit is voor Heath".

Queen Latifah leidde de liveshow van CBS in goede banen. Vorig jaar werd de show vooraf opgenomen omdat Hollywood gegijzeld werd door de scenaristenstaking.

Nu waren acteurs als Adam Sandler, Kate Hudson, Robin Williams en Reese Witherspoon aanwezig in het Shrine Auditorium. Witherspoon (foto in tekst) won een prijs voor haar rol in de komedie "Four Christmases". "Enkele jaren geleden won ik een Oscar omdat ik zong in een film ("Walk the line", biopic over Johnny Cash, nvdr), nu win ik een prijs omdat er een baby naar mij gegooid wordt", grapte de actrice.

Brad Pitt won de prijs voor beste hoofdrolspeler. Zijn partner Angelina Jolie werd gelauwerd als favoriete actieheldin. Will Smith werd beste actieheld en Kate Hudson is de beste hoofdrolspeelster.

"Wall-E" kreeg de prijs voor beste familiefilm, "27 dresses" werd verkozen tot beste komedie en "The secret life of bees" kreeg de award voor beste onafhankelijke film.

bron: www.deredactie.be

De commentaren zijn gesloten.