21-11-08

Wat na RIP?

batmanalexrossxDat er in het verhaal 'Batman RIP' dat momenteel in de Batmancomics loopt heel wat te gebeuren staat is duidelijk. Volgende week krijgen we eindelijk de ontknoping te lezen, en kennen we het lot van Bruce Wayne.

Maar wat staat er te gebeuren na 'Batman RIP'? Er staan heel wat projecten op stapel waar ook al veel over gesproken en gespeculeerd wordt. Een overzicht.

Na de schokkende gebeurtenissen in RIP blikt Alfred terug op Batman's lange carrière. Dit verhaal lees je in Batman 682 en 683.

Daarna volgt weer een tweedelig verhaal 'Last days of Gotham', waarin de invloed van Final Crisis duidelijk voelbaar wordt. Dit verhaal loopt zowel in 'Batman' als 'Detective Comics', en wordt geschreven door niemand minder dan Dennis 'O Neil.

Vervolgens neemt Paul Dini de honneurs waar. Hij schrijft de cross-over 'Faces of evil' die tussen 'Batman' en 'Detective Comics' loopt. Hoofdrollen in dit verhaal zijn weggelegd voor Catwoman en Hush.

En jawel, ook superschrijver Neil Gaiman is van de partij. In 'Batman' 686 en 'Detective Comics' 853 brengt hij het verhaal 'Whatever happened to the Caped Crusader'. In dit verhaal wordt de hele Batman geschiedenis nog eens overlopen. Naar verluidt is dit het begin van een nieuw tijdperk voor de Batmanstrips.

De series 'Robin', 'Nightwing' en 'Birds of Prey' houden er vervolgens mee op. 'Batman' en 'Detective Comics' worden voorlopig op halt gezet. In de plaats komt de driedelige miniserie 'Battle fot the cowl', getekend én geschreven door Tony Daniel. Aanvullend zullen er vijf specials verschijnen rond de belangrijkste figuren in de wereld van Batman.

Hopelijk schept dit overzicht een beetje licht in deze woelige, verwarrende maar o zo boeiende tijden voor de Batmancomics.

De commentaren zijn gesloten.