29-10-08

Nolan's favoriete TDK scène

the-dark-knight-20080404002554558_640wDe vakantie van regisseur Chris Nolan is duidelijk voorbij, want de man is weer druk bezig met interviews geven. Dir keer vertelt hij over zijn favoriete scènes in 'The Dark Knight'.

"Mijn favoriete scène is een vrij makkelijke keuze: de ondervragingsscène tussen Batman en de Joker. Al van het prille begin, toen we het script schreven, wist ik dat dit het centrale punt van de film moest worden. Het is ook een kantelmoment."
Deze scène is behoorlijk vroeg in de productie gefilmd. Dat was op vraag van Heath Ledger.
"Heath wou absoluut al in de eerste weken een zware scène spelen. Als een soort van uitdaging. Er zit touwens behoorlijk wat improvisatie in die scène. We hadden wel een paar keer vooraf geoefend, maar zowel Heath als Christian Bale wilden het 'puur' houden. En dat zie je ook op het scherm."
Nolan is ook erg lovend over de manier waarop cameraman Wally Pfister (die met zijn camerawerk voor 'Batman Begins' genomineerd was voor een Oscar) de scène in beeld heeft gebracht.

"De ondervragingsscène is om meerdere redenen mijn favoriet. Ook de woede van Batman, en het vreemde gedrag van de Joker maken het razend interessant. Op een bepaald moment ga je echt vrezen dat Batman te ver zal gaan. Tot dat moment in het verhaal was Batman's woede eerder een theaterstukje om de slechterikken bang te maken. Hier is hij écht boos."

De commentaren zijn gesloten.