23-09-08

Sixties Batmanreeks eindelijk op dvd

batman_13Het ziet er naar uit dat er eindelijk schot in de zaak komt rond een dvd-uitgave van de Batman televisieserie uit de jaren '60.

Zoals al langer bekend is heeft filmmaatschappij Fox de rechten van die serie in handen. Het is echter Warner Bros dat de rechten op de personages zelf heeft. De twist tussen beide maatschappijen houdt nu al jaren een release van de dvd's tegen.

Nu lijkt er een oplossing uit onverwachte hoek te komen.
Binnenkort komt Warner met een verfilming van de strip 'Watchmen' op de proppen. Dat is althans de bedoeling. De film is helemaal klaar, maar er is een onverwacht probleem opgedoken. Warner ging er vanuit dat zei automatisch de rechten hebben op alle personages van DC Comics omdat ze aandeelhouder zijn van dat bedrijf. Dat blijkt nu niet het geval te zijn, want 'Watchmen' schrijver Alan Moore verkocht zijn verhaal jaren geleden al aan Fox.
Nu heeft Fox hier nooit iets mee gedaan, maar nu Warner op het punt staat 'Watchmen' uit te brengen wil Fox daar stokje voor steken.

Gelukkig voor ons Batfans heeft de hele situatie mogelijk erg leuke gevolgen. Omdat het voor Fox erg duur zou zijn zelf helemaal opnieuw een 'Watchmen' film te maken lijken ze nu een akkoord te willen met Warner. Warner mag 'Watchmen' uitbrengen en in ruil mag Fox de dvd's van de sixties Batmanserie uitbrengen.

De commentaren zijn gesloten.