31-08-08

Nieuwssprokkels

jokertifoHet is de laatste weken vrij rustig qua Batmannieuws. Toch vallen er hier en daar wat kleine nieuwsjes te rapen:

- Sinds twee weken is ook in België en Nederland de dvd 'Batman: Gotham Knight' uit. Deze animatiefilm vult de kloof tussen 'Batman Begins' en 'The Dark Knight'. In de lage landen is jammer genoeg enkel de single disc edition te koop, met als enige extra een commentaartrack met Denny O'Neil, Bruce Timm en Kevin Conroy. De dvd is al gespot in oa. Fnac en Free Record Shop. De review van deze dvd lees je hier.

- De exacte releasedatum voor de 'The Dark Knight' dvd is nog niet bekend, maar verschillende sites melden dat het ergens rond 10 december zal zijn. Net op tijd voor de feestdagen dus.

- Zoals eerder gezegd is 'The Dark Knight' stilaan wat stoom aan het verliezen in de bioscoop. Toch is de kaap van de 500 miljoen dollar nu overschreden.

- In grote delen van Europa is de film nog maar net uit en veroorzaakt hij wel nog een de nodige ophef. In Zwitserland hielden de supporters van FC Zurich zelfs een tifo met een afbeelding van de Joker omhoog!

- Er staan nog een aantal animatieprojecten op stapel rond Batman. Naast de reeds bekende serie 'Batman: Brave and the bold' wordt er ook gewerkt aan een 'Lego Batman' animatiereeks en een nog onbekend direct-to-dvd animatiefilm.

De commentaren zijn gesloten.