12-08-08

Grote veranderingen voor de Batman comics

batman676Deze zomer is in de Batmancomics het veraal 'Batman R.I.P.' te lezen. Hoewel de uitkomst van dat verhaal nog niet bekend is, is het wel duidelijk dat de impact groot zal zijn. Enkele series uit de 'Batfamily' zullen ingrijpende veranderingen ondergaan.

Zo zullen de series 'Nightwing' en 'Robin' een nieuwe naam krijgen. 'Red Robin' en 'Batman and Robin' zijn de respectievelijke nieuwe titels. Of de series doorgenummerd worden, of opnieuw vanaf 1 beginnen tellen is nog niet duidelijk.
Er wordt ook gefluisterd dat tekenaar Mark Bagley (vooral bekend van zijn werk voor Spiderman, en momenteel tekenaar van 'Trinity') aan de slag zou gaan voor de serie 'Batman and Robin'.

Maar er is meer. Na 'Batman R.I.P.' zullen de Batbooks tijdelijk op 'hold' worden gezet. Hun plaats wordt dan ingenomen door de miniserie 'Battle Of The Cowl', geschreven door Grant Morrisson.

Daarnaast verschijnt er ook nog een miniserie 'Whatever Happened To The Caped Crusader'. Schrijver is niemand minder dan Neil Gaiman (bekend van Sandman). Het tekenwerk komt van Andy Kubert. Bijzonder aan de titel van dit verhaal is dat er in de jaren '80 een miniserie 'Whatever Happened To The Man of Tomorrow' liep. Die vertelde toen het laatste verhaal van Superman voor de reboot door John Byrne. Zou dit betekenen dat er ook een reboot voor Batman zit aan te komen?

Afwachten is de boodschap...

De commentaren zijn gesloten.