04-08-08

David Goyer over derde film

DK-13985David Goyer, de schrijver van 'Batman Begins' en ook de man die de grote lijnen voor 'The Dark Knight' uittekende heeft zijn licht laten schijnen over een mogelijk derde film.

"Ik vind het een griezelige gedachte met iets te moeten aankomen wat net zo goed is dan de eerste twee films. Kunnen we nog wel beter? Het is in elk geval een zeer grote uitdaging."

Toch is er wel degelijk al gesproken over een derde film. "Er is al een en ander besproken met Chris Nolan, maar nog helemaal niet diepgaand. Er is nog helemaal niks beslist. Al hebben we het wel al over een thema en een bijhorende vijand gehad."

Goyer hecht overigens meer belang aan het thema van de film dan aan de vijand. Die formule werkte prima bij de eerste twee film, en wordt nu dus ook toegepast voor de derde. Maar wat is nu dat thema?

"Daar kan en wil ik niks over zeggen. Nolan is daar zeer steng over! Bovendien moet ik ook zeggen dat de twee films die we nu hebben ook prima op zichzelf staan. Ze hebben niet absoluut een derde deel nodig. Het kan dus nog alle kanten uit."

Nolan heeft intussen ook verklaard dat hij nog niet weet wat hij nu gaat doen. "Ik heb alles wat ik voorlopig te vertellen had in deze film gestopt, en bewust niet wat overgelaten voor een volgende."

Christian Bale wil de trilogie graag afmaken, maar enkel als Chris Nolan aan het roer blijft. "Dit is zijn project en dat moet zo blijven".

De commentaren zijn gesloten.