31-07-08

Eerste geruchten over 'Batman 3'

789f3ef6'The Dark Knight' is nog maar net in de zalen, maar de eerste geruchten over de volgende Batmanfilm duiken al op.

Gezien het grote succes van 'The Dark Knight' is de zou het ook logisch zijn dat er nog een vervolg komt. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend. Regisseur Chris Nolan weet maar al te goed dat het bijna onmogelijk is nog beter te doen. Anderzijds wordt al langer gezegd dat Nolan een contract heeft voor drie films, en dus wel verplicht is nog een deel te maken.

Tot zover de feiten.

Speculaties over wie er in 'Batman 3' zal opduiken overspoelen intussen het web. Wat dacht je van Angelina Jolie als Catwoman, Johny Depp als de Riddler of Philipp Seymour Hoffman als de Penguin? En dat terwijl er nog geen letter op papier staat het script.

Wat mogelijk wél een meer realistisch gerucht is, is dat regisseur Zack Snyder, die eerder al de Frank Miller strip '300' verfilmde, nu ook graag diens 'The Dark Knight Returns' zou verfilmen. Frank Miller zou alvast akkoord zijn.

Benieuwd wat het uiteindelijk allemaal zal worden, maar laten we eerst rustig genieten van het succes van 'The Dark Knight', die de records aan elkaar blijft rijgen. De film op 29 juni wereldwijd reeds $462,229,159 op, waarvan 333,929,159 in de VS alleen! Ter vergelijking: Lord of the Rings bracht in de VS 377 miljoen dollar op, en de populairste film ooit, Titanic, 600 miljoen dollar. De tweede plaats van meest succesvolle film ooit is dus binnen bereik!

De commentaren zijn gesloten.