28-07-08

''The Dark Knight' breekt weer box office-record

dark_knight_pic1'The Dark Knight', de meest recente film in de Batman-reeks, doet het erg goed aan de box office. Nadat de film eerder het beste openingsweekend ooit kende en het meeste geld binnebracht in één enkele dag, haalt hij nu in een recordtijd de opbrengst van 300 miljoen dollar.

(tijd) - Tien dagen na de release heeft de actiefilm, met Christian Bale en de overleden Heath Ledger in de hoofdrollen, al 314.245.000 dollar opgebracht. Dat maakte distributeur Warner Brothers zondag bekend. De vorige recordhouder, 'Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest' deed er 16 dagen over.

'Dit hadden we niet kunnen voorspellen', zegt Dan Fellman, hoofd van distributie voor Warner Brothers, in de Wall Street Journal. 'We profiteren van de erg goede besprekingen en mond-aan-mond reclame.'

Ook Australisch acteur Heath Ledger heeft met het succes van de film te maken. Het feit dat hij voor de release kwam te overlijden, en de superlatieven waarmee critici zijn acteerprestatie overladen, zorgt voor een mystieke waas rond 'The Dark Knight'. De producenten speelden hier handig op in, en hingen de hele marketingcampagne op aan Ledger, die de rol van superschurk The Joker vertolkt.

De film die tot nu toe het meeste opbracht in de Verenigde Staten is het tien jaar oude 'Titanic'. Met meer dan 600 miljoen dollar aan opbrengsten staat de rampenfilm nog steeds ongenaakbaar aan de top. Als er echter één film dit record kan breken, is het 'The Dark Knight' wel, volgens Amerikaanse analisten.

bron: www.detijd.be

Commentaren

Unglaublich! Sowas hätte ich gar nicht geglaubt

Gepost door: Pety Kurstof | 03-02-11

De commentaren zijn gesloten.